Koffer die gemeente Leeuwarden cadeau kreeg blijkt niet van Mata Hari

De gemeente Leeuwarden was maar wat ingenomen met het cadeau dat zij van meubelgigant Piet Kapenga kregen als dank voor hun hulp bij zijn nieuwe winkel: een koffer die van niemand minder dan Mata Hari zou zijn geweest. Omdat in 2017, honderd jaar na de dood van de vermeende dubbelspionne ten tijde van de Eerste Wereldoorlog, in het Fries Museum een grote tentoonstelling over het leven van Mata Hari te zien zal zijn, paste deze koffer goed in de collectie van het museum. De koffer lijkt nu echter helemaal niet van Mata Hari geweest te zijn. Dat heeft deskundige Gerk Koopmans laten weten. Van wie de koffer dan wel geweest moet zijn is niet duidelijk.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Fries Museum krijgt het officiële gerechtsdocument met doodvonnis Mata Hari
Lees ook:Veel belangstelling voor veiling spullen Mata Hari
Lees ook:Veiling van spullen van Mata Hari
Lees ook:Bijna 98.000 bezoekers voor Fries Museum in 2015
Lees ook:Wegens succes meer voorstellingen van Mata Hari door Tet Rozendal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>