18.00 uur persconferentie zaak Vaatstra

Om 18.00 zal er door het Openbaar Ministerie en de Politie Fryslân een persconferentie gegeven worden over de ontwikkelingen in de moordzaak Vaatstra. Vanochtend werd bekend dat de politie de 45-jarige Jasper S. uit Oudwoude heeft aangehouden op verdenking van de moord op de 16-jarige Marianne Vaatstra. Uit het DNA-verwantschapsonderzoek bleek er een match van 100% te zijn met het DNA van de verdachte en de DNA-sporen die op het lichaam van de vermoorde Marianne gevonden waren. Omdat er momenteel een extra check gehouden wordt wil men niet eerder een persconferentie houden.

DNA-check

Volgens een woordvoerster van het Nederlands Forensisch Instituut wordt er momenteel nogmaals DNA van de man afgenomen, om met zekerheid vast te kunnen stellen dat er geen fouten gemaakt zijn en zeker te zijn dat het om dezelfde man gaat.

Verdachte Jasper S.

De 45-jarige verdachte is een boer uit het dorp Oudwoude die familieleden van de familie Vaatstra kende. Vader Bauke Vaatstra heeft aangegeven de man zelf niet te kennen, maar dat kleinkinderen van Vaatstra met kinderen van de verdachte op dezelfde gymnastiekvereniging zitten. Volgens Bauke Vaatstra heeft de man zelf DNA afgestaan voor het DNA-verwantschapsonderzoek. 

Opvang voor familie

In Oudwoude is de weg waaraan de man woont afgezet met dranghekken. De familie van de man is opgevangen.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter!

 

Lees ook:100% match zaak Vaatstra
Lees ook:Jasper S. legt volledige bekentenis af
Lees ook:Wat weten we nu allemaal over verdachte Jasper S.?
Lees ook:Eis Jasper S. 20 jaar cel
Lees ook:Vandaag afgenomen DNA Jasper S. matcht eveneens met daderprofiel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>