De Slachtemarathon 2016: één groot feest (+foto’s)

Het is misschien wel het mooiste wandel- en hardloopevenement dat Friesland kent: de Slachtemarathon. Na vier lange jaren wachten is het vandaag dan eindelijk zover; Slachtemarathon 2016 is van start! Omdat de Slachtemarathon een lustrum viert, kent deze marathon het thema ‘Feest’. En een feest, dat is de tocht langs de Slachtedijk!

Bij de hardloopwedstrijd won Erik Negerman voor de tweede keer in zijn hardloopcarrière. Bij de vrouwen kwam Ylona Kruis in Raerd als eerste over de finish.

De wandeltocht is nog in volle gang. De organisatie heeft mensen langs de route opgeroepen om vanwege het warme weer water uit te delen aan de deelnemers. Ook is de eindtijd een halfuur opgeschoven om iedereen de kans te bieden de tocht uit te kunnen lopen.

Tot nu toe zijn er weinig noemenswaardige problemen ontstaan tijdens het evenement. Omrop Fryslân meldt dat vier deelnemers naar het ziekenhuis moesten worden gebracht. Wat hen mankeert is niet bekend.

De foto’s die hieronder volgen zijn door vrienden van mij gemaakt bij Reahûs.

Lees ook:Extra Slachtemarathon in 2018
Lees ook:Slachtemarathon live te volgen op Omrop Fryslân
Lees ook:Morgen start de kaartverkoop voor de Slachtemarathon
Lees ook:Inschrijving Slachtemarathon voor Freonen van start
Lees ook:6e Kennedymars Fryslân dit weekend gelopen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>