Grote expositie over Friese kerken en natuur

De Stichting Alde Fryske Tsjerken en het Natuurmuseum Fryslân organiseren gezamenlijk in de zomer van 2015 een grote expositie over oude kerken en de Friese natuur. Volgens directeur Gerk Koopmans behoren kerken tot het DNA van het Friese landschap en bevinden zich in en rondom oude kerken juist bijzondere dieren en planten, zoals kerkuilen, vleermuizen en korstmossen. Dit liet hij weten aan de LC.

Naast de grote expositie in het atrium van het Natuurmuseum komen er in de kerken kleinere tentoonstellingen. De stichting hoopt met de expositie jongeren te interesseren voor de kerken. Gemiddeld zijn hun donateurs nu boven de 65 en daar zou de stichting graag verandering in zien.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook

Lees ook:Bijna 98.000 bezoekers voor Fries Museum in 2015
Lees ook:Expositie op drie locaties met werken van Abe Gerlsma
Lees ook:PKN wil leegstaande kerken redden
Lees ook:Fascinerende expositie Animal Inside Out te zien in Natuurmuseum Fryslân
Lees ook:Al 25.000 bezoekers voor Animal Inside Out in Natuurmuseum Fryslân

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>