Expositie op drie locaties met werken van Abe Gerlsma

Een bijzondere expositie met werken van Abe Gerlsma (1919-2012), Bisten en Blommen, wordt aankomende zondag 31 januari geopend op drie locaties: het Natuurmuseum Fryslân, Tresoar en Galerie De Roos van Tudor. In de expositie, die loopt tot en met 29 mei, worden schilderijen en etsen van de Friese schilder tentoongesteld. Veel van die schilderijen zijn nog niet eerder geëxposeerd. Abe Gerlsma liet zich meestal inspireren door het Friese platteland.

In het Natuurmuseum zijn schilderijen van Gerlsma te zien van het Friese landschap en het leven op het platteland. Bij Tresoar zijn etsen te bewonderen. Op deze beide locaties worden naast de schilderijen en etsen objecten uit het museum en uit Tresoar tentoongesteld. Bij het Natuurmuseum gaat het om dieren uit de collectie en bij Tresoar om afbeeldingen uit de herbaria (plantenboeken) die aanwezig zijn in de bibliotheek van de academie van Franeker. In het Natuurmuseum zal ook de etspers van Gerlsma te zien zijn.

In Galerie De Roos van Tudor is een verkoopexpositie met etsen van Abe Gerlsma waarbij kunstwerken te zien zijn van andere kunstenaars die zich hebben laten inspireren door Gerlsma.

Bij de tentoonstelling wordt een catalogus uitgegeven met tekst in het Nederlands, Fries en Engels. De inleiding is geschreven door bioloog Theunis Piersma. De catalogus zal in de museumwinkel te koop zijn.

Abe Gerlsma Alde Hooidamsleat gemengde techniek 40×60 cm

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Grote expositie over Friese kerken en natuur
Lees ook:Bijzondere mode-expositie in Veenklooster
Lees ook:Al meer dan 1400 mensen bezoeken expositie Ids Wiersma
Lees ook:Expositie Ids Wiersma te zien in dorpshuis Brantgum
Lees ook:Expositie met Instagramfoto’s in Leeuwarden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>