Op veel plaatsen is schaatsen levensgevaarlijk

Paul van Eijden™ / Foter.com / CC BY

Ondanks de afgelaste toertocht stonden in Earnewâld gisteren toch zo’n 4000 mensen op het ijs. Het ijs was niet dik genoeg om de toertocht door te laten gaan. Op veel plaatsen is het onverantwoord om te gaan schaatsen. Volgens BN de Stem ligt Reinout Mulder, de enige persoon die in totaal 7 tochten heeft geschaatst, nadat hij vrijdag bij Bornzwaag door het ijs zakte nog steeds op de Intensive Care.

Er zijn inmiddels al verscheidene personen door het ijs gezakt. Op het Sneekermeer moest gisteren de brandweer met groot materieel uitrukken om een vrouw uit het water te redden. Twee duikteams en drie blusgroepen kwamen bij het Sneekermeer voor de reddingsactie. De vrouw is door familieleden uit het water gehaald, de brandweer kon er niet bij komen. De vrouw is met een traumahelikopter afgevoerd naar het ziekenhuis, maar lijkt het redelijk te maken.

Eerder al zakte een man op de Grote Wielen bij Leeuwarden door het ijs. Hij moest met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis worden gebracht.

De politie waarschuwt dat op vele plaatsen de ijsvloeren nog levensgevaarlijk zijn.

 

Lees ook:Vrouw doodgeslagen in Leeuwarden, verdachte bekent ook steekpartij
Lees ook:Hulpdiensten waarschuwen: Ga niet de buitenwateren op!
Lees ook:Nij Smellinghe op derde plaats in AD Ziekenhuis top 100
Lees ook:Verdachte ex-tbs’er mishandelde mogelijk nog twee vrouwen
Lees ook:Gezochte man uit Harkema schiet man neer in Enschede

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>