Gevarieerd programma Simmerdeis in Drachten

Simmerdeis logoVier dagen lang cultuur in het Slingepark in Drachten; dat is Simmerdeis. Muziek, theater, circusacts, straattheater, voorstellingen voor kinderen: sinds 2007 is het festival een begrip en sindsdien stijgt het elk jaar aan populariteit. Vorig jaar kwamen er maar liefst 24.000 mensen op het vierdaagse festival af. De organisatie hoopt dit jaar nog meer bezoekers te mogen verwelkomen en heeft daarom alles uit de kast getrokken om het publiek een zo gevarieerd mogelijk programma aan te kunnen bieden. Bijna alle voorstellingen zijn gratis te bezoeken.

Opvallend in het programma

Simmerdeis gaat van start op donderdag 25 juni (morgen). De donderdag is nog niet het spannendst qua programma, maar toch is er al een hoop leuks te doen. Zo is er live muziek bij Chez Kees, kun je ontsnappen uit de Escape Room, is de band ‘Sprokkelhout’ te zien op het hoofdpodium, is de voorstelling ‘Een Staat van Geluk’ te zien in De Lawei en speelt de band Orange Skyline eveneens op het hoofdpodium.

The Cool Quest

Vrijdag staan Dj Marc met Simmerdeuntjes, De Dansers, TG Nomen, Frilly Fish, The Cool Quest en Memphis Maniacs op het programma. Daarnaast wordt er doorlopend straattheater gespeeld, en zijn er nog tal van activiteiten.

Optreden van De Staat

Zaterdag staat de headliner van het festival op het programma: De Staat! De Staat zal optreden om 21.30 op het Hoofdpodium. Verder zijn er nog talloze optredens verspreid over de hele dag. Opvallende naam voor zondag is The Given Horse. Deze band treedt dan op Chez Kees.

Kijk voor het volledige programma op de website van Simmerdeis.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Uittip 31 juli: Straattheater Festival in Sneek
Lees ook:Voorverkoop Oerol Festival van start
Lees ook:Mr Wallace op het Fryskbloed-festival
Lees ook:Tweedaags Beachfestival Vlieland Groet goede reden voor dagje uit
Lees ook:Voor wie het gemist heeft: Yuko Yuko bij DWDD

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>