Hele weekend kerstsprokkelfair in Ryptsjerk

Om in de sfeer te komen van de naderende feestdagen organiseert groenverzorgingsbedrijf  ‘de Vertakking’ in het Friese Ryptsjerk (Rijperkerk) een Kerstsprokkelfair. De fair heeft een pittoreske uitstraling met geveltjes en romantische tafereeltjes, geheel in Anton Pieck-stijl. Medewerkers in speciaal gemaakte kledij uit deze tijd onderstrepen deze stijl. Alles gemaakt naar oude patronen waardoor een nostalgisch plaatje ontstaat. Dit jaarlijks terugkomend evenement is geheel overdekt.

Pannenkoeken eten

Lekker genieten van pannenkoeken naar oma’s recept, zien hoe er in 1920 sokken werden gebreid met een machine uit die tijd en meedoen met verschillende workshops; het kan allemaal tijdens de Kerstsprokkelfair.

De schade

De entree bedraagt een luttele 5 euro voor personen vanaf 12 jaar. Onder de 12 jaar is de entree gratis. Ook voor het parkeren hoeft men niet te betalen. De fair is iedere dag geopend van 11.00 tot 18.00 uur.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter!

Lees ook:De IJshal Leeuwarden gaat weer open
Lees ook:LC organiseert Nazomerfair op landgoed Stania State
Lees ook:Evenement: Flower Power Markt in Oudega swf
Lees ook:Bezoektip: Volg een kookworkshop bij Lokaal 55 in Sneek
Lees ook:29 september opening streekproductenwinkel Priuw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>