Muzikanten gezocht voor So Wad? Jazz Pingjum

In de Victoriuskerk in Pingjum wordt in de loop van 2016 de tentoonstelling Nieuw Atlantis Pingjum georganiseerd. In het kader van deze tentoonstelling organiseert de werkplaats/zoldertheater Waddewyn het komende seizoen verscheidene voorstellingen, workshops en concerten.

Programma winterseizoen

Onder de noemer ‘De ontdekking van de zee’ gaan op 27 november dichter Tsead Bruinja en schrijver Mathijs Deen in gesprek over het verschil tussen de eilander en de Waddenkustbewoner. Op tweede kerstdag is er een High Tea met zangeres Lotte Driessen en in het nieuwe jaar wordt tijdens een drieluik van gesprekken tussen Martin Simek en schrijver Kester Freriks, hoogleraar landschapsgeschiedenis Theo Spek en filosoof René ten Bos ontdekt wat de zee werkelijk voor impact heeft op ons leven. Cabaretière Margriet Bolding komt terug en dirigeert op haar unieke wijze een enorm groot Windorgelkoor.

Seizoensstart

Het seizoen wordt gestart met een uitnodiging aan muzikanten uit heel Friesland om op zondag 22 november op Waddewyn mee te doen aan een hele dag (middag en avond) So Wad? Jazz, onder leiding van saxofonist Bob Driessen (Willem Breuker Kollektief, Orkest de Volharding, 25 jaar lang docent aan het Muziekpakhuis in Amsterdam).

‘So Wad Jazz’: begint met een wandeling naar de Waddenkust en een workshop improvisatie Waddenjazz op werkplaats Waddewyn, gevolgd door een gezamenlijke maaltijd en ‘s avonds een concert ‘So Wad jazz’ improvisatie op het thema water. Onder leiding van Bob Driessen en het Nieuw Atlantis Trio (Oeds Bouwsma, Ruben Mulder, Bob Driessen) wordt ‘s avonds met wat publiek erbij gespeeld. Opgave: voor maandag 16 november. (zie: www.nieuwatlantis.com)

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Margriet Bolding op zoldertheater Waddewyn in Pingjum
Lees ook:50.000 euro voor Gysbert Japicxhûs in Bolsward voor herdenkingsjaar
Lees ook:Animal Inside Out trekt al 20.000 bezoekers
Lees ook:Rûdeldei van De Hûnekop groot succes
Lees ook:Eerste bramen van het seizoen voor Jan de Boer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>