Regisseur speelfilm ‘Bak’ wint Hogenbijlprijs

Speelfilm ‘Bak’ heeft een bijzondere prijs gewonnen. Regisseur Auke de Witte kreeg vanmiddag tijdens het Omrop Fryslân-programma ‘Geert yn de middei’ uit handen van Henk Sietmans van de Hogenbijlstichting de Hogenbijl, een prijs voor mensen of instellingen die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van klassieke muziek of (amateur)film. De prijs bestaat uit een beeldje en een geldbedrag.

De film Bak, die gebaseerd is op de korte roman ‘Bak’ van journalist Sietse de Vries, is een initiatief van Auke de Witte en de stichting Willewurk. Deze stichting maakt niet-commerciële films en maakt daarbij gebruik van professionals en amateurs. Zo worden de hoofdrollen in Bak gespeeld door Joop Wittermans en Joke Tjalsma, terwijl de meeste andere rollen gespeeld worden door amateurs.

Wie de film nog niet gezien heeft kan vandaag tot en met zaterdag terecht bij Omrop Fryslân. Zij zenden de film dan als miniserie uit. Het eerste deel is te zien op woensdag om 17.20.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook

Lees ook:Boek van LC-journalist wordt verfilmd
Lees ook:Figuranten gezocht voor speelfilm Bak
Lees ook:Hea wint prijs voor reportage ‘de lêste fytser’
Lees ook:Sofia Nero wint voorronde Kleine Prijs van Fryslân
Lees ook:Twee liefdesbrieven voor Boer Auke van Bynt siket Boer(inne)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>