Leeuwarder dierentuin AquaZoo failliet

Dierentuin AquaZoo is vandaag failliet verklaard. Dat meldt Omrop Fryslân. Het is voor het eerst in Nederland dat een dierentuin het hoofd niet boven water kon houden. De oorzaak zit hem in het teruglopende aantal bezoekers waardoor er te weinig geld was voor investeringen. Samen met AquaZoo zijn nog twee dierentuinen failliet gegaan. Omdat de lonen van de medewerkers niet meer betaald konden worden heeft het moederbedrijf waar AquaZoo onder valt zelf het faillissement aangevraagd. De verzorgers van de dieren blijven wel gewoon aan het werk om voor de dieren te zorgen. De dierentuin is al in gesprek met meerdere mogelijke overnamekandidaten.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

 

Lees ook:Babynieuws: Beermarter geboren in AquaZoo Friesland
Lees ook:AquaZoo Friesland genomineerd voor twee ZooSite Awards
Lees ook:Alpaca in AquaZoo Friesland bevalt van dochter
Lees ook:Sinterklaasfeest Ferwert van Vedon gaat niet door
Lees ook:Beschuit met muisjes in AquaZoo: baby tapir geboren!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Leeuwarder dierentuin AquaZoo failliet

  1. suzanna

    Teruglopende bezoekers of een dwarsliggende gemeente die de uitbreiding maar niet goedkeurde. Zonde voor Leeuwarden!

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>