‘Dit nooit weer!’ Harde wind maakt nieuwjaarsduik Burum kouder dan verwacht

Waar velen vandaag hun roes uitsliepen en lekker lang op bed bleven liggen waren er ook honderden bikkels die het koude water trotseerden voor een verfrissende nieuwjaarsduik. Ook in Burum werd in de haven aan de Meerpaal een nieuwjaarsduik georganiseerd. Het startschot werd dit jaar gelost door Jacqueline Brauwers, voorzitter van Stichting Erfgoed Kollumerland. Deze stichting is eigenaar van de molen Windlust, die na een fikse brand opnieuw opgebouwd moest worden en dit jaar geopend kon worden. Aan de nieuwjaarsduik deden dit jaar 75 mensen mee, waaronder wethouder Jelle Boerema van de gemeente Kollumerland. Ook waren er veel deelnemers die met hun duik geld inzamelden voor hun project van World Servants. Veel deelnemers aan deze nieuwjaarsduik doen ieder jaar mee, maar voor sommigen was het de eerste en de laatste keer. ‘Dit nooit weer’, was een veelgehoorde kreet in de haven. Volgens deelnemers die vaker meededen was het niet het water wat de duik dit jaar zo koud maakte, maar de harde wind die in de haven stond.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Overzicht Nieuwjaarsduiken in Friesland 2013
Lees ook:Nieuwjaarsduik in Burum trekt 75 duikers
Lees ook:Nieuwjaarsduik Aldtsjerk één groot feest
Lees ook:Overzicht Nieuwjaarsduiken in Friesland 2016
Lees ook:Overzicht nieuwjaarsduiken Friesland 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>