Lekkerste oliebol van Friesland vind je in Wolvega

OliebollenHet Algemeen Dagblad heeft haar jaarlijkse oliebollentest weer online staan. De absolute nummer 1 is te vinden in Rotterdam, maar dat is voor ons Friezen een brug te ver om daar naartoe te rijden. Wil je wel de allerlekkerste bol van Friesland? Dan reis je af naar Wolvega, waar Bakkerij Vliegendehond aan de Van Harenstraat 74 maar liefst een 9 scoorde en daarmee op nummer 7 staat in de oliebollentest van het AD. Je betaalt hier 0,75 euro voor een oliebol, en er is een aanbieding voor 11 oliebollen voor 7,50 euro. Volgens de jury: Topbol met mooie, knapperige korst en goed verdeelde vulling.

De eerstvolgende oliebollenbakker op de lijst uit Friesland zit in Heerenveen. Gebakkraam Gühnen op het Burgemeester Kuipersplein scoorde een 7, en staat daarmee op nummer 39 in de lijst. Jurycommentaar: Bolletje dat enige discussie oproept. Door sommigen hoog gewaardeerd, anderen bespeuren nare bijsmaak. Gebaseerd op het verleden is Gühnen toch een adres waar je je geld gerust achterlaat.

Op nummer 46 vind je Echter Bakker de Korenaar uit Surhuisterveen, Gedemptevaart 17. Zij haalden een 7 voor hun oliebol, maar de jury was niet echt lovend in hun commentaar: Een oliebol die zich positief noch negatief onderscheidt. Smaakt best redelijk maar je hand gaat niet automatisch naar de schaal voor een tweede exemplaar.

Ambachtelijke Bakkerij Jansen & Terpstra uit Oosterwolde haalde nipt een voldoende. Hun oliebol is beoordeeld met een 6,5. Het jurycommentaar: Te veel een krentenbrood in plaats van een oliebol. Ook aan de erg zoete kant. Bakker probeert al jaren om hoog te eindigen, maar kan vermoedelijk niet veel beter.

In Friesland waren er ook onvoldoendes. Klik hier voor de smerigste oliebollen van Friesland.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook

Lees ook:Smerigste oliebollen van Friesland vind je in Leeuwarden en Drachten
Lees ook:Bakkerij Vliegendehond Wolvega bakt opnieuw lekkerste oliebol van Friesland
Lees ook:Slechtste oliebol uit Friesland scoort voldoende in Oliebollentest
Lees ook:Beste oliebollen van Friesland opnieuw bij Bakkerij Vliegendehond Wolvega – maar zakt wel uit de top 10
Lees ook:Smerigste oliebol van Friesland vind je dit jaar in Sneek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>