Kollum hoopt op honderden rubberboten tijdens rubberbootmissie

Rubberbootmissie KollumHet dorp Kollum heeft in het verleden bewezen wel in te zijn voor ludieke acties waar het hele dorp zich voor inzet. Zo zetten zij twee jaar geleden een wereldrecord met de langste lijn ballonnen door het dorp. Op 8 augustus aanstaande hoopt Kollum wederom op een kleurrijke stunt. Na Londen, Melbourne en Utrecht is het nu de beurt aan Kollum om tientallen opblaasboten door de grachten te laten varen. De organisatie hoopt zelfs op honderden opblaasboten.

Het principe van het evenement is simpel: zoveel mogelijk rubberboten opblaasbare zwembaden, luchtbedden of andere rubber of plastic drijvende objecten (wat dacht je van de opblaasbare tompouce van de Hema?) varen een route van twee kilometer vanaf het kanaal naar en door het historische centrum van Kollum, wat een prachtig kleurrijk plaatje op moet gaan leveren.

Vanaf 16.30 worden alle deelnemers in het centrum van Kollum verwacht waar de opblaasbare objecten opgeblazen worden. Hiervandaan vertrekken de deelnemers in parade richting het Kollumer Kanaal voor de start. De start is om 17.15 uur.

Johan Vlemmix is de ambassadeur van de Rubberbootmissie Kollum 2015. Uiteraard zal Johan Vlemmix zelf ook meevaren op de captainsboot. Op deze captainsboot vaart ook een feest-DJ mee. Het piratenkoar de Smokkelaars fan de Skans verwelkomt onderweg de boten en vaart het laatste stuk richting de finish mee.

Ook rondom de route wordt er gezorgd voor veel spektakel in onder andere de vorm van muziek. Hou Facebook in de gaten voor meer informatie.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Kollum vestigt wereldrecord!
Lees ook:Kollum druk bezig met voorbereiding wereldrecordpoging
Lees ook:Paalzitters blijven zitten waar ze zitten
Lees ook:Van der Meyde met benenwagen door Kollum in plaats van kameel
Lees ook:Vierde Elf Kroegentocht in Noordoost Friesland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>