Eerste lustrum Skûtsjewike Grou wordt gevierd met uitgebreid programma

Skûtsjewike grouDe vijfde editie van de Skûtsjewike van Grou staat op het punt van losbarsten. Meer dan een week lang – van 10 tot en met 19 juli – worden er in Grou allerlei evenementen en activiteiten georganiseerd rondom het skûtsjesilen en het water. Veel van deze activiteiten zijn leuk om zelf aan mee te doen, andere activiteiten zijn ook leuk om als toeschouwer mee te maken. De hoogtepunten van de Skûtsjewike zijn de eerste wedstrijd van SKS Skûtsjesilen op zaterdag 18 juli en de Simmerdei op zondag 19 juli.

Uitgebreid programma

De Skûtsjewike duurt van 10 tot en met 19 juli. Op het programma staat onder andere een fietstocht van 25 kilometer, het Splashtival, een expositie over de verbinding tussen Friesland en de Caribbean, het traditionele ringrijden, speciale vaarten voor mensen met een beperking met de MS Markol, een sloepentocht, de voorstelling Skippersbitter en een muzikale praamvaartocht.

Eerste wedstrijd SKS

Op zaterdag 18 juli verzamelen de 14 skûtsjes uit de SKS-vloot om 13.00 uur zich bij de loswal van de vroegere Halbertsma Pallets. Vanaf hier worden de platbodems door twee sleepboten naar de start gesleept, onder muzikale begeleiding van brassband Apollo. Dit spektakel is vanaf de Suderkade en de Nieuwe Kade mooi te volgen. Om 14.00 uur klinkt op de Wide Ie het startschot voor de eerste wedstrijd van het SKS Skûtsjesilen.

Simmerdei Grou

Op zondag 19 juli wordt de Simmerdei gehouden, een dag met een grote braderie, live-muziek, vermaak, eten en drinken en nog veel meer. Aanvang is om 11.00 in het centrum van Grou.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Eerste wedstrijd SKS Skûtsjesilen 18 juli Grou
Lees ook:Tweede wedstrijddag SKS Skûtsjesilen bij De Veenhoop
Lees ook:Terherne aan de beurt voor vierde wedstrijddag SKS Skûtsjesilen
Lees ook:Derde wedstrijddag SKS Skûtsjesilen Earnewâld
Lees ook:Nieuwe rondes nieuwe kansen bij SKS-wedstrijd Skûtsjesilen in Woudsend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>