Ameland krijgt Nederlands grootste zonnepark met 23.000 panelen

Op Ameland start in september de bouw van het grootste zonnepark van Nederland. Op het terrein van het vliegveld in Ballum worden 23.000 zonnepanelen geïnstalleerd, waardoor een park ontstaat met een piekvermogen van 6 megawatt. Het park wordt begin 2016 opgeleverd. Ameland krijgt nu nog alle stroom van het vasteland geleverd, maar zal vanaf dan de stroom voor haar ruim 1500 huishoudens zelf opwekken. Dit past in de ambitie van het Waddeneiland om in 2020 volledig energieneutraal te zijn. Zonnepark Ameland is een initiatief van de gemeente Ameland, de Amelander Energie Coöperatie (AEC) en Eneco, die in het project samenwerken vanuit een gedeelde visie op de verduurzaming van de (lokale) energievoorziening. Met de bouw van het park is 7,4 miljoen euro gemoeid. Realisatie van het park is mede mogelijk door subsidies van het Waddenfonds, de Provincie Friesland en de landelijke regeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+).

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Doutzen Kroes op drie na best betaalde model ter wereld
Lees ook:Friesland is een miljonair rijker dankzij Staatsloterij
Lees ook:Plannen voor nieuw Cambuurstadion bij WTC Expo
Lees ook:Ameland ontdekken op een elektrische scooter
Lees ook:Trouwen op Ameland wordt goedkoper

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>