Waddeneiland uitgelicht: Terschelling

In onze reeks over de Waddeneilanden is deze keer Terschelling aan de beurt! Terschelling is het derde eiland op rij in de TV-TAS (Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog). Het eiland staat bij toeristen onder meer bekend om camping Appelhof en het Oerol Festival.

Camping Appelhof 

Camping Appelhof is onder de jongerencamping misschien wel een van de bekendste van Nederland. Het heeft zijn eigen discotheek, ‘The Big Apple’. Het is een camping voor jongeren tussen de 15 en 21 jaar. Barbecuen, bier drinken, naar het strand, het zijn enkele kernwoorden die bij een vakantie op de Appelhof horen. Ongetwijfeld erg leuk als je van bierkrattenstapelen houdt, maar daar is het ook wel mee gezegd.

Rock ‘n Roll

Een minder bekend festival dat plaatsvindt op Terschelling is in het eerste weekend van september, het jaarlijkse Rock ‘n Rollstreet festival in Midsland. Vetkuiven, 50′skleding, oldtimers en heel veel muziek. Een aanrader voor de echte rock ‘n roll-liefhebber, maar ook zeker voor mensen die gewoon van een gezellige dag uit houden.

Eilandbonbons

Geen zin om tijdens de vakantie alleen maar met de luie komt op het strand te liggen of is het de hele vakantie slecht weer? Er zijn workshops te volgen voor het maken van bonbons! Wat dacht je van de juttersbitterbal?

Hessel

De beroemdste inwoner van Terschelling is waarschijnlijk Hessel. Wie? Hessel! Hessel is eigenaar van Café de Groene Weide, dat in 2011 verkozen is tot de beste kroeg van Nederland. Hessel heeft de kroeg beroemd gemaakt door simpelweg goed caféhouder te zijn, en daarbij te zingen! Vanuit heel Nederland komen er regelmatig fans een avondje aan de bar doorbrengen.

Natuur

Maar buiten alle gezelligheid kan je op Terschelling ook nog gewoon genieten van prachtige natuurgebieden. Het heeft 70 kilometer aan fietspaden en is zowel voor de fietsliefhebber als de wandelaar een prachtig eiland.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook

Dit artikel verscheen eerder op Travel.blog.nl 

Lees ook:Waddeneiland uitgelicht: Vlieland
Lees ook:Waddeneiland uitgelicht: Schiermonnikoog
Lees ook:Waddeneiland uitgelicht: Texel
Lees ook:Voorverkoop Oerol Festival van start
Lees ook:Waddeneiland Griend bekijken via Google Maps

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>