Tips: Uit eten op Ameland

In het weekend van Pasen vertoefde ik met mijn kersverse echtgenoot op Ameland. Voor Travel.blog.nl schreef ik aan de hand van dit bezoek een blogpost met een aantal tips. Tips, die ook op Friesland.blog.nl niet misstaan. Daarom ook op deze blog een aantal verschillende blogposts met tips over het eiland. In deze post: Uit eten op Ameland.

De Hekseketel

De laatste avond van onze reis aten we bij de Hekseketel in Nes. Een populaire tent, wat bleek uit het feit dat we een dag eerder geweigerd werden omdat het restaurant al vol was. En terecht, want het eten is hier prima in orde. Daarnaast heeft het het interieur van een bruincafé, en hangen er overal ietwat ouderwetse heksjes. Al met al ziet het er heel gezellig uit. Qua eten koos ik voor een broodmandje vooraf en daarna de Heksespies, een verrassing voor de echte vleesliefhebber. Het werd geserveerd met aardappeltjes, groenten en extra sausjes, maar dat was niet nodig geweest, alleen al door de spies werd mijn honger gestild. Naast dat het eten super in orde was, was de bediening ook nog eens erg vriendelijk. Toen men hoorde dat wij op huwelijksreis waren werd ons direct een drankje van het huis aangeboden. Een aanrader om hier eens te eten.

‘t Witte Paard

De tweede avond van het weekend aten we bij ‘t Witte Paard in Nes. Een klein, maar ontzettend knus restaurantje. Net als De Hekseketel lijkt het een beetje op een bruincafé. Het gebouw dateert uit 1734, en is een oude commandeurswoning waarvan veel oude elementen bewaard zijn gebleven. In dit restaurant wordt zoveel mogelijk eten bereid met verse producten van het eiland zelf. Het eten was hier echt verrukkelijk. Een aanrader voor iedereen die een bezoek brengt aan het eiland. Loop dit restaurantje niet voorbij!

Van Heeckeren

We hebben drie avonden aaneen heerlijk gedineerd. De eerste avond aten we bij Van Heeckeren in Nes. Vriendelijk personeel, lekker eten en een heel tof interieur. Bovendien kun je er, met goed weer, heel goed vertoeven op het terras. ‘s Avonds gaan hier de terrasverwarmers aan en ontsteekt men het vuur. Je bestelt hier de lekkerste borrelhapjes en wil je dineren dan is hier een uitgebreide menukaart.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Ameland ontdekken op een elektrische scooter
Lees ook:Waddeneiland uitgelicht: Schiermonnikoog
Lees ook:Chinees restaurant in Franeker staat in landelijke top 5
Lees ook:Waddeneiland Griend bekijken via Google Maps
Lees ook:De Heeren van Harinxma in Beetsterzwaag hoogste Friese notering in de Lekker 500

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>