Vijf evenementen op Hemelvaartsdag in Friesland

Heb je nog geen plannen voor Hemelvaartsdag, maar blijf je graag in Friesland óf ga je deze dag graag naar Friesland? Ik zette vijf evenementen op een rijtje die de moeite waard zijn te bezoeken deze dag!

ParkBOP in Bolsward

Stichting Bop (Bolswarders op podium) organiseert Hemelvaartsdag het jaarlijkse ParkBOP evenement. Het evenement wordt gehouden in het Julianapark van Bolsward, en belooft een heerlijke middag te worden voor jong en oud waar tussen de duizend en 1500 mensen op af komen. BOP probeert een laagdrempelige opstap te zijn voor nieuwe bands en talenten. Om 14.00 uur start het festival, de dag komt rond 20.00 uur ten einde. Qua muziek is er voor ieder wat wils; de bands spelen van blues tot rock en van soul tot funk, eigen werk en covers. De entree is gratis.

Hemels Festival in Leeuwarden

Bekende en minder bekende namen staan donderdag op het jaarlijkse Hemels Festival op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden. Wat dacht je van Mental Theo en Kay Wilder, om maar eens wat te noemen? De line up wordt aangevuld met Ummet Ozcan, Jay Hardway, Mightyfools, Justin Prime, Pep & Rash, No Mondays, Dorono en Mc Apster. Hemels Festival begint om 14.00 en duurt tot 23.00 uur. In de voorverkoop kost een ticket 7,50, aan de deur voor 17.00 uur eveneens 7,50 en na 17.00 uur 10 euro. De earlybird tickets zijn al uitverkocht.

Oldtimer Festival in Hoornsterzwaag

Al voor de twintigste keer wordt in Hoornsterzwaag op Hemelvaartsdag het Oldtimer Festival georganiseerd. Het evenement is één van Nederlands grootste oldtimermeetings (al is een het te kort door de bocht om het festival slechts een oldtimermeeting te noemen), waar jaarlijks duizenden mensen op af komen. Omdat dit jaar een jubileumjaar is wordt het evenement nog grootser aangepakt dan voorgaande jaren. De entree bedraagt 10 euro, voor kinderen kleiner dan 1 meter is de toegang gratis.

Heechspanning in Heeg

Stichting Straatfestival Heechspanning bestaat 23 jaar en om die reden wordt er flink uitgepakt op Hemelvaartsdag. Het gratis toegankelijke festival Heechspanning in het centrum van Heeg staat bol van verrassend straattheater, een kunst- en cultuurmarkt, kinderactiviteiten (zoals een kindervrijmarkt) dans en muziek, terrassen en gezelligheid. Om 13.00 uur zal De Putkapel traditiegetrouw de toon zetten en gaat het evenement van start. De toegang is gratis.

Heaven Open Air in Heerenveen

Op het P6 terrein van het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen vindt voor de eerste keer het festival Heaven Open Air plaats. Deze locatie aan de rand van Heerenveen zal worden omgetoverd tot een muzikaal dorp dat 10 uur lang het middelpunt is van feest, verrassingen en spektakel. Verdeeld over 4 podia kunnen de bezoekers genieten van de beste EDM & eclectic, R&B & hiphop, hardstyle en freestyle en deephouse en techno. Weer eens wat anders! Voor de tickets dien je iets dieper in de buidel te tasten dan bij de andere evenementen, maar daar krijg je dan ook heel wat voor terug. Een kaartje kost 27,50.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Uittip 19/20 september: Gondelvaart op Wielen Drogeham
Lees ook:Oldtimer Evenement Hoornsterzwaag gaat gewoon door
Lees ook:Dotan, Douwe Bob en minister Lilianne Ploumen op 2015FESTIVAL IJlst
Lees ook:Uittip 11-12 juli: Beachfestival Vlieland Groet
Lees ook:Uittip 30 augustus: Oldtimerfestival Twijzelerheide

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>