Powerfolkband Scrum in Theater de Koornbeurs Franeker

Gisteren speelde de powerfolkband Scrum in Theater de Koornbeurs in Franeker. Scrum is een band uit de Achterhoek die door heel Nederland en sinds een aantal jaren ook in het buitenland zeer succesvol is met hun muziek met Ierse en Schotse invloeden. De band maakt in hun muziek onder andere gebruik van doedelzakken, tin whistles en de banjoline. De band heeft zich laten inspireren door muziek van de Dropkick Murphies, The Dubliners en Flogging Molly. 

Theatertour

Momenteel is Scrum bezig met hun theatertour A Night of Tunes an’Tales langs de Nederlandse theaters. Ondanks dat zij gisteren in een theater optraden speelden zij niet hun theatervoorstelling maar hun voorstelling zoals ze die ook in feesttenten zouden spelen. Een volgeladen theater genoot gedurende bijna twee uur van de energieke band.

Killing Time

Scrum speelde gedurende het optreden voornamelijk nummers van het album Killing Time, afgewisseld met de bekende hits als Whiskey in the jar, Drunk again en als afsluiter Amazing Grace.

Optredens in Friesland

Zelf een keer een optreden van Scrum bijwonen? Op 1 december treden zij op in ‘t Haske in Balk, 25 januari in Posthuis Theater in Heerenveen en 16 februari in Theater Sneek in Sneek.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

 

Lees ook:Iris Kroes van start met theatertour Thús
Lees ook:De Hûnekop in de Pipegeal
Lees ook:Ere Zij God op naar de 200 jaar
Lees ook:Documentaire over 25 jaar De Kast op Omrop Fryslân en NPO2
Lees ook:Album van Johannes Rypma nu te koop

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>