Eerste medaille Sven Kramer binnen!

Drie Nederlanders, waarvan twee Friezen domineerden het erepodium voor de 5 kilometer schaatsen tijdens de eerste dag van de Olympische Spelen in Sotchi. Sven Kramer won met een Olympisch record, een tijd van 6.10,76. Tweede eindige Jan Blokhuijsen, gevolgd door Jorrit Bergsma. Voor hen was het hun eerste Olympische medaille ooit.

Alle ogen zijn tijdens deze Olympische Spelen gericht op Sven Kramer, die de vorige Olympische Spelen in Vancouver tijdens de 10 kilometer, toch wel zijn beste onderdeel, een verkeerde wissel maakte en daardoor werd gediskwalificeerd. Kramer is vastbesloten de fout van de vorige keer te herstellen.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Sven Kramer schaatst 10 kilometer tegen Lee Seung-Hoon
Lees ook:30e World Cup-zege voor Sven Kramer
Lees ook:Sven Kramer meldt zich af voor 1500 meter
Lees ook:Sven Kramer schaatste titel in nieuw experimenterend pak
Lees ook:Sven Kramer schaatst de 1500 meter niet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>