Epke Zonderland wint goud op rekstok

IVESONE.COM / Foter / CC BY

De 27-jarige Epke Zonderland heeft eindelijk goud te pakken op het Wereldkampioenschap Turnen op het onderdeel rekstok! ‘The Flying Dutchman’ won vandaag zijn eerste gouden medaille op het WK. In 2009 en 2010 haalde hij beide keren zilver op de rekstok. Zijn show vandaag in Antwerpen, met twee combinaties van twee vluchtelementen, werd beloond met een 7,7.

Epke Zonderland heeft nu alle gouden medailles binnen die hij zich maar wensen kan. Hij werd in 2011 Europees Kampioen, in 2012 Olympisch Kampioen en nu dus Wereldkampioen. De koning van de rekstok denkt er nog niet aan om nu te stoppen met turnen. ‘Het is te leuk,’ liet hij aan de Telegraaf weten.

Fabian Hambüchen uit Duitsland werd vandaag tweede, de Japanner Kohei Uchimura pakte het brons.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook

Lees ook:Epke Zonderland doet WK op twee toestellen
Lees ook:Epke Zonderland herstellende van hersenschudding
Lees ook:Epke Zonderland weer Europees Kampioen op rekstok
Lees ook:Epke Zonderland sluit dj’s op in Glazen Huis
Lees ook:Epke Zonderland in College Tour

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>