Marathon Berenloop aankomend weekend op Terschelling

Een van de grootste atletiekevenementen van Noord-Nederland staat op het punt van starten: de Berenloop op Terschelling vindt plaats op 4 november aanstaande. Deze marathon wordt een van de mooiste, maar zwaarste marathons van Nederland genoemd.

Geschiedenis

De eerste editie van de Berenloop was al in 1997. Destijds werd het evenement opgezet als afsluiter van het themajaar ’400 jaar Willem Barentsz’. De organisatie hoopte destijds op vierhonderd deelnemers maar moest al snel een bovengrens van achthonderd deelnemers aangeven.

Veelzijdig parcours

Het parcours van de marathon is een van de redenen waarom deze marathon zo bijzonder is. Het parcours gaat over strand, door de duinen, bossen, heidevelden en door de polders.

Aanmoedigen

Inschrijven voor het evenement is niet meer mogelijk, de limiet van het aantal deelnemers is reeds gehaald. Natuurlijk is het nog wel mogelijk om naar Terschelling af te reizen en de deelnemers aan te moedigen. Voor komend weekend wordt er koud en nat weer voorspeld dus de deelnemers kunnen wel wat aanmoediging gebruiken.

 

Lees ook:3 november Berenloop Terschelling
Lees ook:Berenloop Terschelling afgelast
Lees ook:Halve marathon Berenloop Terschelling ook afgelast
Lees ook:Eenmalig en uniek: halve marathon en andere sporten op De Centrale As
Lees ook:Na 26 jaar bekend wiens been aanspoelde op Terschelling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>