Stand up Paddle-elfstedentocht van start

De elfstedentocht te schaats is al jaren niet meer officieel verreden, toch wordt de elfstedentocht verscheidene keren per jaar afgelegd. De bekendste vormen zijn die van pinkstermaandag op de fiets en motoren, de wandelelfstedentocht en de trekkerelfstedentocht. Afgelopen weekend werd nog de MTB-elfstedentocht verreden en vandaag gaat de SUP-elfstedentocht van start. SUP?

Stand Up Paddle

Ik moet zeggen dat ik nog nooit van SUP had gehoord tot ik het bericht las over deze SUP-elfstedentocht. SUP lijkt voor een leek nog het meest op mensen die op een surfplank staan te peddelen. SUP staat dan ook voor Stand Up Paddle. In vijf dagen tijd peddelen de Suppers de tocht van maar liefst 220 kilometer.

Deelnemers uit de hele wereld

Deelnemers komen vanuit de hele wereld naar Friesland om te peddelen. Deelnemers komen uit Hawaï, Amerika, Spanje, Frankrijk, Noorwegen, Denemarken, Australië en Nieuw-Zeeland. De elfstedentocht is een initiatief van Anne-Marie Reichman, professioneel watersport atlete, Friezin en woonachtig in Hawaï. De sport komt officieel van Hawaï. Het was destijds een droom van Reichman om de elfstedentocht ook een keer te gaan peddelen. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot een jaarlijks terugkomend sportevenement.

 

Lees ook:Jasper van Overbeek peddelt elfstedentocht
Lees ook:Elfstedentocht SUPpers finishen in Dokkum
Lees ook:SUP-elfstedentocht gaat morgen van start
Lees ook:Volgende week: zevende editie SUP 11-Citytour
Lees ook:Elfstedentocht op step start vannacht 00.00

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>