Nieuwe kringloopwinkel in Damwâld: Second Chance

Afgelopen week opende in Damwâld een nieuwe kringloopwinkel. Daarmee heeft Damwâld sinds het sluiten van ‘Knap Spul’ in 2007 voor het eerst weer een eigen kringloopwinkel. De winkel ‘Second Chance’ is gevestigd aan de Moarrewei 13. Second Chance is een initiatief van Geert en Klaske van der Woude, die ook de Evangelische Boektiek Levend Water en de stichting Fryslân 58 runnen.

Kringloopwinkel voor Stichting Fryslân 58

De stichting Fryslân 58 richt zich op mensen uit Friesland die in financiële problemen zijn geraakt en (tijdelijk) niet in staat zijn om kleding, meubels en witgoed te kunnen kopen. Mede door giften van het Oranjefonds en Kansfonds en diverse particulieren en bedrijven en kerken werd in 2013 gestart met de inname en herverdeling van huisraad, kleding, speelgoed en meubilair. Verschillende maatschappelijke organisaties zoals de daklozenopvang in Leeuwarden, crisisopvang Zienn, Verslavingszorg Noord Nederland verschillende thuiszorgorganisaties en Stichting Present doen steeds vaker een beroep op deze stichting. Om een gezonde financiële basis te leggen voor de stichting is er het initiatief genomen om een kringloopwinkel te starten.

Ruim en net aanbod

In de net ingerichte kringloopzaak is van alles te koop. Zo kun je er terecht voor meubels, boeken, decoratie en nog veel meer. Op de bovenverdieping wordt een groot en net assortiment kleding en kinderkleding aangeboden. Ook babyspullen vind je op de bovenverdieping. Uniek aan deze kringloopwinkel is dat particuliere en bedrijven er een kraam kunnen huren waarop zij hun eigen goederen te koop aanbieden. De opbrengst is dan voor de ondernemers/particulieren, de huur van de kraam gaat naar de stichting Fryslân 58. Ook worden er in samenwerking met een computerwinkel scherp geprijsde computers aangeboden mét garantie. Samen met een witgoed-leverancier worden er ook wasmachines, koelkasten en vaatwassers aangeboden.

Koffiehoek

In de winkel is ook een koffiecorner ingericht, waar je terecht kunt voor koffie en thee, maar ook een bal gehakt of een broodje worst.

Openingstijden kringloopwinkel Damwâld

De kringloopwinkel is van donderdag tot en met zaterdag geopend vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur. Op zaterdag is de winkel om 16.00 uur gesloten. Kijk voor meer informatie op www.fryslan58.nl.

Volg Friesland.blog.nl ook op TwitterFacebook en Instagram!

Lees ook:Miss Retro opent haar deuren aan de Nieuwe Oosterstraat
Lees ook:Leeuwarden krijgt eigen pepernotenwinkel
Lees ook:Brunchmarkt Smûk en Smikkel zondag a.s.
Lees ook:Einde dreigt voor Sinterklaasintochten in Balk
Lees ook:22 oktober opening tweedehands kledingwinkel in Dokkum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>