Productreview: Runderworst van Weidenaar

Afgelopen week blogte ik al over de nieuwe worst die Weidenaar Worst in samenwerking met Staatsbosbeheer op de markt heeft gebracht; worst gemaakt van Schotse Hooglanders uit het Lauwersmeergebied. Van Weidenaar ontving ik een exemplaar om te proeven.

Lekker voor bij de borrel

Voor de liefhebbers van de Friese droge worst van Weidenaar is de Runderworst een welkome uitbreiding. De Runderworst is bereid volgens traditioneel familierecept. Zout, smaakvol en heerlijk voor bij de borrel. Waar de Friese droge worst het lekkerst is in wat grotere stukken, kan je de Runderworst het best in kleine stukjes snijden. De worst heeft een heerlijk zoute smaak, is een klein beetje pittig en heeft een prima nasmaak.

Even laten luchten

Op de verpakking van de worst staan tips over wanneer de worst het lekkerst is. Na het aanbreken van de verpakking is het het best om de worst even een tijdje te laten luchten. Nieuwsgierig als ik was naar de worst heb ik dit natuurlijk overgeslagen, en ben ik meteen gaan proeven. Ook geen ramp.

Worst laten hangen

De worst is na openen van de verpakking beperkt houdbaar, daarom is het belangrijk om de worst zo goed mogelijk te bewaren, wil je de beste smaak behouden en de worst zo lang mogelijk goed houden. Je kunt het beste de worst ophangen in een droge kast of kelder. Ben je in een gezelschap van meerdere mensen zal de worst de kast of kelder waarschijnlijk niet eens halen.

Ingrediënten

De worst is gemaakt van 96% puur rundvlees, zout, dextrose, specerijenmengsel, anti-oxidanten (E300), conserveermiddelen (E250) en citroenzuur. *E nummer is door EG goedgekeurde hulpstof. 

Goed om te weten:

Bij aankoop van een Runderworst steun je het werk van Staatsbosbeheer. Staatsbosbeheer krijgt een deel van de winst en investeert dit in voorzieningen voor het Nationaal Park Lauwersmeer.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

 

 

Lees ook:Ook Weidenaar Nederlands Kampioen op slagersvakbeurs
Lees ook:Weidenaar uit Dokkum kampioen Friese droge worst
Lees ook:Weidenaar verwerkt Schotse Hooglander tot Runderdrogeworst
Lees ook:Het ultieme Friese vaderdagcadeau: de Grutte Pier droge worst
Lees ook:Productreview: Hindelooper Ruitjesdrop

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>