Gemeente Súdwest-Fryslân wil bruggeld afschaffen

Als het aan de gemeente Súdwest-Fryslân ligt, wordt er vanaf volgend vaarseizoen geen bruggeld meer betaald door schippers. Geen klompjes meer bij de 24 bruggen dus. De maatregel heeft te maken met de verhoging van het bootliggeld met 25 cent. 

Waterrecreatie belangrijke pijler

Met de maatregel wil de gemeente het toerisme en de waterrecreatie in de omgeving stimuleren en daarmee een voorbeeld zijn voor andere gemeentes in Friesland. Toerisme en recreatie zijn erg belangrijke bronnen voor werkgelegenheid in de gemeente. De gemeente Súdwest-Fryslân bestaat voor ongeveer de helft uit water.

Sluizen

Voor het passeren van sluizen wil de gemeente nog wel dat er betaald gaat worden, om het vaarverkeer rond de sluizen te ontmoedigen. De sluizen zijn namelijk erg oud en er is te weinig capaciteit om de sluizen geregeld te openen.

De gemeenteraad moet zich nog buigen over de plannen van de gemeente.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter!

Lees ook:Vaarverbod op Friese wateren
Lees ook:Toerisme nieuwe master-studie RuG en Stenden Hogeschool
Lees ook:Jeugdhonk Damwâld sluit deuren voor jongeren onder de 18
Lees ook:Natuurmuseum Fryslân ontvangt subsidie van 3,5 ton
Lees ook:Campagne Dwaande nog lang niet succesvol

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>