Twee tijgers ontsnapt in Oldeberkoop

Inwoners van Oldeberkoop worden gewaarschuwd om binnen te blijven en vooral niet zelf op zoek te gaan; er zijn namelijk twee tijgers ontsnapt uit tijgeropvang Felida in het dorp. Politieagenten en een dierenarts met verdovingsgeweer zijn nu op zoek naar de twee dieren. De politie heeft voor de zoekactie een helikopter ingezet.

De politie heeft de tijgers inmiddels in zicht en gaat proberen de tijgers terug te krijgen naar de tijgeropvang.

Het is nog niet duidelijk hoe de tijgers hebben kunnen ontsnappen. Mogelijk zijn de dieren via een openstaand hek ontsnapt, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Bij Felida worden tijgers en andere grote katachtigen opgevangen die afkomstig zijn uit onder andere circussen, dierentuinen en van particulieren.

Update 11:38 : inmiddels is duidelijk dat de tijgers zich nog binnen een omheining van de opvang bevinden, maar dat deze omheining niet deugdelijk is. Omdat de dieren officieel niet in dit gebied horen te komen gingen alle alarmbellen af. De dierenarts is op het terrein en gaat de dieren proberen te verdoven.

Update 12:50: één tijger is geraakt met verdovingsschot. Dat heeft nog niet de uitwerking waar de dierenarts op hoopt. De dierenarts blijft proberen de tijgers te verdoven.

Ondertussen heeft ook de politiehelikopter die de politie op de grond ondersteunt een beeld via Twitter naar buiten gebracht. Op de foto is te zien waar één van de tijgers zich schuilhoudt.

Update: de tijgers zijn onder narcose gebracht en inmiddels terug in hun verblijf. Van gevaar voor de omwonenden is geen sprake geweest. De omheining van het dierenverblijf moet in orde gemaakt worden.

Lees ook:Politie Fryslân ziet humor in van ontsnapping tijgers
Lees ook:Dieren komen om bij brand dierenopvang Norma’s Universum in Ferwert
Lees ook:Dode puppy gedumpt in Leeuwarden – politie zoekt getuigen
Lees ook:Berichten op social media over ontvoeringspogingen tijdens Sneekweek – politie waarschuwt voor broodje aap
Lees ook:Politie Fryslân niet blij met nep-agent

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>