Terrorbuizerd terug in Burdaard

De gemeente Ferwerderadiel waarschuwt inwoners en bezoekers van Burdaard opnieuw voor een buizerd die nestelt aan de Steenendamsterweg. Deze roofvogel verdedigt haar nest en het kan daarom voorkomen dat het dier voorbijgangers aanvalt. De gemeente vermoedt dat het om dezelfde buizerd gaat die vorig jaar ook mensen heeft aangevallen. Toen raakten er zeker drie mensen gewond door de aanvallen van de ‘terrorbuizerd’.

Draag hoofddeksels ter bescherming tegen terrorbuizerd

De gemeente adviseert voorbijgangers om hoofddeksels te dragen of om een paraplu mee te nemen wanneer zij langs de Steenendamsterweg in Burdaard moeten. De gemeente heeft waarschuwingsborden geplaatst om voorbijgangers in te lichten over de aanvallende buizerd. Daarnaast adviseert de gemeente met klem het dier met rust te laten, aangezien de buizerd een beschermde vogel is.

Volg Friesland.blog.nl ook op TwitterFacebook en Instagram!

Lees ook:Al drie mensen gewond door agressieve buizerd Burdaard
Lees ook:Nu ook terrorbuizerd in het Friese Burdaard
Lees ook:Geen terror-oehoe maar terrorbuizerd in Friesland
Lees ook:28 Peruaanse wandelende takken nieuwe aanwinst Aqua Zoo
Lees ook:GGD Fryslan houdt inloopspreekuur voor reizigersvaccinaties

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>