Omrop Fryslân Radio blijft marktleider in Fryslân

De luistercijfers van Omrop Fryslân Radio zijn in de maand maart opnieuw gestegen. Dat blijkt uit de laatste meting van het Nationaal Luister Onderzoek (NLO). Onderzoeksbureau Kien heeft daarnaast onderzoek gedaan naar hoe het publiek de overige media van de omrop waarderen. Daaruit blijkt dat ruim tweederde van de inwoners van Fryslân gebruikt maakt van de media van Omrop Fryslân. Kijkers/luisteraars geven de zender een 7,7. Dat is de hoogste waardering in vijf jaar tijd.

Alle media meer bekeken/beluisterd

In het laatste onderzoek van Kien is te zien dat het gebruik van alle media van Omrop Fryslân; televisie, radio, internet en de app omhoog is gegaan. 68% van de Friezen gebruikt de media van de Omrop. Driekwart van alle Friezen kijkt weleens naar Omrop Fryslân Televisie en de helft van alle Friezen luistert weleens naar Omrop Fryslân Radio. Ook de internetsite, Teletekst en de app worden door steeds meer Friezen gebruikt.

Onderzoek naar waardering Omrop Fryslân

Omrop Fryslân en de andere twee noordelijke regionale omroepen laten elk kwartaal onderzoek doen door onderzoeksbureau Kien. Het onderzoek wordt uitgevoerd onder een online panel van zo’n 1.000 mensen.

Volg Friesland.blog.nl ook op TwitterFacebook en Instagram!

Lees ook:Fietselfstedentocht Pinkstermaandag te volgen via Omrop Fryslân
Lees ook:Jongeren uit de Wâlden whatsappen het meest in het Fries
Lees ook:Toespraak PC-voorzitter wordt live uitgezonden op Omrop Fryslân
Lees ook:Fryslân DOK van 6 september in teken van Eelke Lok
Lees ook:Beeldrechten samenvattingen Cambuur naar Omrop Fryslân

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>