Al 45.000 likes voor plan voor ‘koffer-guys’ van blogster van Friesland.blog.nl

Sinds maandagavond zit ik al te twijfelen of ik op Friesland.blog.nl aandacht zal besteden aan mijn actie op Facebook waarbij ik een oproep doe aan Linda de Mol om in het programma Miljoenenjacht eens 26 ‘koffer-guys’ in te zetten in plaats van ‘koffer-girls’. Inmiddels zijn we twee dagen verder en nu een heleboel kranten, radiozenders én RTL Boulevard er over hebben bericht, vind ik dat ik er eigenlijk niet meer omheen kan. Zeker omdat mijn Blog.nl-collega’s Herman Roggeveen op Zappen.blog.nl en Dirkje van Bennekom op Powervrouwen.blog.nl ook aandacht hebben besteed aan mijn actie. Dan kan ik zelf natuurlijk niet meer achterblijven.

Een berichtje op Facebook

Maandag stuurde ik via de Facebook-pagina van de Postcode Loterij een open brief aan Linda de Mol waarin ik vroeg of de 26 ‘koffer-girls’ eens een keer vervangen konden worden door 26 knappe mannen. Ik stelde dat er vast draagvlak voor was en vroeg of Linda deze mannen zou kunnen regelen, in het geval ik voor duizend likes kon zorgen.

Viral gaan op Facebook

Die duizend likes kwamen er. Sterker nog, aan het einde van de dag stond de teller al op 34.000 likes en was het nieuws al opgepikt door Lindanieuws.nl, het Algemeen Dagblad, de Telegraaf en Metronieuws en berichtte de Facebook-pagina De Beste Social Media over mijn actie. De Postcode Loterij reageerde ludiek met een plaatje van een man in een gouden jurkje met de vraag of ik zoiets in gedachten had. Nou, niet bepaald natuurlijk Ik schreef op de website van mijn bedrijf Skriuw nog een berichtje over ‘viral’ gaan op Facebook, en ging vervolgens op bed in de veronderstelling dat het hoogtepunt nu wel bereikt was.

Uitgebreid in de media

De volgende ochtend werd ik gebeld door Radio Decibel en daarna ging het wéér los. Ik was te gast bij Weistra op Wei op Omrop Fryslân en kwam in het programma Tim in de morgen op Radio 10. Plaatselijk berichtten RTV NOF en de Leeuwarder Courant over mijn actie, en kreeg ik bezoek van een journalist van de Dockumer Courant. Wij à la Mama (een website waar ik voor blog), het tijdschrift Ditjes en Datjes, Veronica Magazine en hoogstwaarschijnlijk nog meerdere mediakanalen die ik even niet doorgekregen heb, schreven over mijn actie.

Eindelijk reactie

Vanmiddag kwam er eindelijk een reactie van Endemol: Zij zagen het idee wel zitten! Nou is het niet zo dat er aankomende zondag meteen 26 mannen met koffertjes van de trappen komen, want dat schijnt nog wel een kunstje te zijn om dat synchroon in te studeren, maar aankomende zondag wordt er in de uitzending van Miljoenenjacht wél aandacht aan het idee besteedt.

Even later belde ook RTL Boulevard. Zij gingen naar Linda de Mol voor haar reactie, en hoera: ook zij heeft er wel oren naar!

Nu hoef ik alleen nog maar even af te wachten wanneer de opnames zullen zijn met de 26 knappe mannen, want Endemol heeft beloofd dat ik te gast mag zijn bij de opnames als het eenmaal zover is. Ik wacht in spanning af!

Ondertussen groeit het aantal likes overigens nog steeds. Ook het bericht liken? Klik dan hier!

Lees ook:Recordaantal kijkers voor Miljoenenjacht met kofferguys
Lees ook:260.000 likes nodig voor Johanna’s ‘koffer-guys’ in Miljoenenjacht
Lees ook:Will and the People komt naar Leeuwarden
Lees ook:Organiseer je een actie voor Serious Request? Laat het weten!
Lees ook:Neushoorn blijkt promotiestunt van Albert Heijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>