Homoseksuele stagiair die geweigerd werd is in zijn gelijk gesteld

De Drachtster Bas van der Meer heeft van het College van de Rechten van de Mens gelijk gekregen in zijn zaak tegen het landbouwmechanisatiebedrijf A. Th. de Boer in Drachten. Dat meldt Omrop Fryslân. Dit bedrijf weigerde van der Meer een stageplek omdat de jongen openlijk uitkomt voor het feit dat hij op jongens valt en dit niet binnen de christelijke principes van het bedrijf past. Van der Meer deelde daarna zijn ongenoegen hierover op Facebook waarna hij landelijk nieuws werd. Zijn bericht werd meer dan 26.000 keer gedeeld op Facebook. Het College voor de Rechten van de Mens is van mening dat met het weigeren van van der Meer vanwege zijn geaardheid de wet is overtreden en dat er sprake is van discriminatie. Het is nog niet duidelijk wat de gevolgen zijn voor A. Th. de Boer in Drachten.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Drachtster stageadres geweigerd vanwege geaardheid
Lees ook:Boer Jan wordt dealer voor bedrijf uit Heerenveen
Lees ook:Berichten op social media over ontvoeringspogingen tijdens Sneekweek – politie waarschuwt voor broodje aap
Lees ook:260.000 likes nodig voor Johanna’s ‘koffer-guys’ in Miljoenenjacht
Lees ook:Recordaantal kijkers voor Miljoenenjacht met kofferguys

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>