Omrop Fryslân verzamelt meer dan 74.000 producten voor de Voedselbank

De actie ‘Samen voor de Voedselbank’ van Omrop Fryslân in samenwerking met andere regionale omroepen zit er op. In Friesland is er flink ingezameld voor de Voedselbank. Er werd voor zo’n 122.000 euro aan voedsel ingezameld met de actie. Dit komt neer op meer dan 74.000 producten die verspreid kunnen worden over de verschillende voedselbanken in Friesland.

In heel Friesland werden er verschillende acties georganiseerd. Ook kon men bij zeventig verschillende supermarkten in de provincie boodschappen doen en die boodschappen daar doneren. Honderdveertig vrijwilligers hielpen bij de actie.

Verslaggevers van Omrop Fryslân gingen iedere dag op pad om te kijken bij de verschillende acties. Ook kwamen klanten van de Voedselbank aan bod in interviews. Deze interviews maakten indruk. Een vrouw vertelde verslaggever Geert van Tuinen dat zij niet zonder de Voedselbank kan. Haar eigen kinderen weten niet dat ze van de voedselbank eten.

Dat deze verhalen mensen raakten bleek wel uit de grote steun die Omrop Fryslân ontving van mensen die bij het omroepgebouw producten kwamen brengen. Een bijzonder verhaal was dat van de 81-jarige mevrouw Unema. Zij ging lopend naar het gebouw van Omrop Fryslân: ‘Ik dacht, ik ga even met de trein van Wolvega naar Leeuwarden en dan loop ik even. Maar dat viel mij erg tegen.’ Nadat de vrouw na vijf kilometer lopen was aangekomen, kon ze in de buurt geen supermarkt vinden om boodschappen te doen. Zij werd door medewerkers van de actie naar een supermarkt gebracht en doneerde voor honderd euro aan boodschappen.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook! 

Lees ook:Omrop Fryslân gaat weer inzamelen voor de Voedselbank
Lees ook:Jumbo Kooistra in Heerenveen heeft eerste drive-trough van Friesland
Lees ook:Cadeautjesactie Dokkum voor Voedselbank groot succes
Lees ook:Voedselbankklanten kunnen gratis naar De Lawei
Lees ook:Serious Request 2013 in Leeuwarden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>