Drachtster stageadres geweigerd vanwege geaardheid

Bas van der Meer uit Drachten plaatste gistere een mededeling op zijn Facebook-pagina waarin hij vertelt dat het bedrijf waar hij stage zou gaan lopen hem uiteindelijk geweigerd heeft vanwege zijn geaardheid. Deze melding kon rekenen op flink wat verontwaardiging van zijn vrienden en nog duizenden andere Facebook-gebruikers. Zijn bericht is inmiddels meer dan 26.000 keer gedeeld.

‘Na twee goede gesprekken was alles zo goed als rond! Tot ik vandaag een bijzondere e-mail kreeg van de eigenaar van het bedrijf. Vanwege mijn seksuele geaardheid ben ik afgewezen bij mijn stage. Niet het feit dat ik een andere geaardheid heb is het probleem, maar het uiten ervan wel. Ze kwamen er namelijk via mijn Facebookaccount achter dat ik een vriend heb. Een vriend hebben als man zijnde wordt anno 2015 blijkbaar nog niet door iedereen geaccepteerd’, zo schrijf Bas. Bas geeft aan dat deze mail hem diep heeft geraakt: ‘Ik word gediscrimineerd vanwege mijn seksuele geaardheid. Voor zover ik weet is dat een strafbaar feit in Nederland. Normaal ben ik niet het type dat de aandacht zoekt, maar in dit geval vind ik het belangrijk om mij wel te uiten! Ik ben wie ik ben, en ik hoop dat het een boodschap is voor iedereen dat de homoacceptatie nog niet is wat het wezen moet’.

Veel Facebook-gebruikers vragen zich af waarom Bas de naam van het bedrijf niet bij naam noemt, maar omdat Bas stappen wil ondernemen naar het bedrijf toe en zich afvraagt of het publiekelijk noemen van de naam van het bedrijf een eventuele procedure in de weg staat, noemt hij de naam van het bedrijf nog niet.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Homoseksuele stagiair die geweigerd werd is in zijn gelijk gesteld
Lees ook:Nieuw Toutenburg houdt reünie wegens 55-jarig bestaan
Lees ook:Friezen versturen het minst vaak online een wenskaart
Lees ook:Jack Bottleneck op Welcome to the Village festival in Leeuwarden
Lees ook:Club Prins wordt Club Quatrebras en viert dat met.. Dave Roelvink?!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Drachtster stageadres geweigerd vanwege geaardheid

  1. Later

    Ja, eerst bij een zwaar christelijk bedrijf solliciteren en dan zeggen dat je het niet voor de aandacht doet. Aha! Wat een flauwe zet.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>