Werknemers drukkerij De Vries in Sneek leggen werk neer

Bij drukkerij De Vries in Sneek hebben werknemers sinds 13.30 het werk neergelegd. Aanleiding is het cao-conflict in de grafische industrie. Al ruim twee jaar moet de grafische sector het zonder cao stellen. De 21.000 drukkers en andere grafische werknemers zitten daardoor al die tijd op de nullijn. De werknemers van drukkerij De Vries willen met deze werkonderbreking, in aanloop naar de actiedag van 8 oktober, een signaal afgeven dat het hun ernst is om te komen tot een goede cao. De werkonderbreking duurt in principe een uur.

FNV KIEM heeft 8 oktober uitgeroepen tot actiedag en heeft al zijn leden in de grafische industrie opgeroepen om dan het werk neer te leggen en naar Utrecht af te reizen. Om de vastgelopen onderhandelingen vlot te trekken hebben de bonden op 1 juli een eindbod voorgelegd. Daarin vragen ze een loonsverhoging van 1% per 1 januari 2014, 1,5% per 1 januari 2015 en een eenmalige uitkering van 300 euro. Verder zetten de bonden in op echte banen, waarin mensen meer te zeggen hebben over roosters en werktijden.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Werknemers Graphic Packaging International in Sneek leggen 24 uur het werk neer
Lees ook:Vandaag reisinformatiedag Dalstra Reizen Surhuisterveen
Lees ook:Eerste schaatsers alweer op Ryptsjerksterpolder
Lees ook:Komst poppodium Leeuwarden definitief
Lees ook:Morgen start van Moanne fan it Fryske book

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>