Isis Kraamzorg opent eerste Kraambank van Nederland in Heerenveen

Dat baby’s veel geld kosten weet iedereen, maar niet iedereen heeft evenveel geld om hun kindje te kunnen voorzien van alles wat een kindje nodig heeft. Om ouders die niet veel geld hebben te helpen is er in Heerenveen de allereerste Kraambank geopend. De Kraambank is een initiatief van Isis Kraamzorg in samenwerking met verloskundigen en gynaecologen. Mensen met te weinig geld voor spullen voor hun baby kunnen hier de broodnodige spullen zoals luiers, wiegjes, kinderkleding en kinderwagens krijgen.

Screening

Bewoners van de drie noordelijke provincies kunnen aanspraak maken op de Kraambank. Voor gebruik worden zij wel gescreend met behulp van de verloskundigen en kraamverzorgers. Voorlopig kunnen alleen cliënten van Isis Kraamzorg gebruik maken van de kraambank.

Kraamspullen inzamelen

De spullen die de Kraambank weggeeft komen tot nu toe volledig van cliënten van Isis Kraamzorg, maar er is behoefte aan meer spullen en donaties zijn daarom welkom. Het idee voor de Kraambank is ontstaan nadat medewerkers van Isis steeds vaker meemaakten dat mensen die pas een kindje hadden gekregen te weinig spullen in huis hadden wegens financiële problemen. Bij andere cliënten werd vervolgens gevraagd of de kraamverzorgsters overgebleven spullen uit bijvoorbeeld het kraampakket mee mochten nemen. Isis Kraamzorg wil de inzameling van spullen graag uitbreiden. Via de Facebook-pagina is het mogelijk om spullen aan te melden. Kijk daarvoor op www.facebook.com/kraambank.

Edit: In Friesland is er nog een initiatief dat minima helpt met gratis babyspullen: Luierbank Friesland.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

 

Lees ook:Leeuwarden helpt getroffenen brand #058helpt
Lees ook:SamenLoop voor Hoop Dongeradeel: hitte en buien in 24 uur
Lees ook:Lippenhuizen op de bres voor Piter Kerk
Lees ook:Nieuw Fries Museum trekt in eerste weekend 10.000 bezoekers
Lees ook:Syb van der Ploeg wordt weer vader

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Isis Kraamzorg opent eerste Kraambank van Nederland in Heerenveen

 1. Mim Hardege

  Beste Friesland Blog.nl

  Zo een initiatief bestaat al ruim een jaar! Klein maar de Luierbank Friesland probeert minima’s met luiers en andere babyverzorging benodigdheden te helpen.

  Met vriendelijke groet,
  Mim Hardege (Luierbank Friesland)

    /  
 2. Johanna Kommerie Auteur

  Beste Mim, bedankt voor uw reactie en goed om te horen dat er al meer dergelijke initiatieven zijn! Heel veel succes gewenst met jullie werk!

    /  
 3. Lilian

  Hetzelfde initiatief bestaat al langere tijd in nederland. Stichting babyspullen heeft tot nu toe in 2015 al ruim 1100 babystartpakketten weggegeven aan de minima in nederland.

    /  
 4. Kraamzorg Lingewaard

  Zoals hierboven al werd aangegeven bestaat dit al heel lang. Zelfs zo dat er ook al voor de minima kraamzorg bestaat zonder de eigen bijdrage te hoeven te betalen. Dit met goedkeuring van de verzekeraars. Zelf doen wij ook veel voor de mensen met de minima portemonnee. Helaas hebben wij geen ruimte om meer in te nemen maar er word ons wel altijd van alles aangeboden. Doordat wij inzamelpunt zijn van Baby Hope. Kleren, speelgoed, wandelwagens. ondersteek zelfs. En deze komen meestal weer bij een persoon terecht die dat goed kunnen gebruiken.

    /  
 5. Dirk

  Mooi initiatief!

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>