Werknemers Graphic Packaging International in Sneek leggen 24 uur het werk neer

Ruim zestig werknemers van het grafische bedrijf Graphic Packaging International in Sneek hebben spontaan besloten om voor 24 uur het werk neer te leggen wegens het cao-conflict in de grafische industrie. De personeelsleden zijn in hotel Amicitia bijeengekomen voor een actievergadering. Onderhandelaar Jos Cohen van FNV KIEM: ‘De grafische sector heeft al ruim 2 jaar geen cao. De 21.000 drukkers en andere grafische werknemers zitten daardoor al die tijd op de nullijn. En steeds meer mensen zijn het zat.’

Op dit moment worden overal de leden geraadpleegd over acties en nieuwe stakingen. In Sneek liep dit dus uit op een spontane staking. Bij Ardagh in Hoogeveen zijn ook de werknemers bij elkaar geweest. Daar wordt een 24-uursstaking voorbereid voor volgende week vrijdag 18 september. Dit gebeurt samen met FNV Metaal.

Om de vastgelopen onderhandelingen vlot te trekken hebben de bonden op 1 juli een eindbod voorgelegd. Daarin vragen ze een loonsverhoging van 1% per 1 januari 2014, 1,5% per 1 januari 2015 en een eenmalige uitkering van 300 euro. Verder zetten de bonden in op echte banen, waarin mensen meer te zeggen hebben over roosters en werktijden. Ook de komende dagen en weken zijn meer acties en stakingen te verwachten, in aanloop naar een actiedag van grafici op donderdag 8 oktober.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

 

Lees ook:Werknemers drukkerij De Vries in Sneek leggen werk neer
Lees ook:NDC schrapt 250 banen
Lees ook:Komst poppodium Leeuwarden definitief
Lees ook:Serious Request 2013 in Leeuwarden
Lees ook:Vermiste man uit Sneek gezien in Surhuisterveen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>