Dieren komen om bij brand dierenopvang Norma’s Universum in Ferwert

Bron: Facebook Norma Miedema

Een grote brand heeft vanmiddag de dierenopvang Norma’s Universum in Ferwert in de as gelegd. Alle mensen die in het pand aanwezig waren konden op tijd in veiligheid gebracht worden. Van de meer dan driehonderd dieren die in en rondom het pand aanwezig waren zijn naar schatting meer dan honderd dieren omgekomen. Daarnaast raakten nog verscheiden dieren gewond. In het pand waren onder andere honden, schapen, paarden en koeien aanwezig, maar ook reptielen en vissen.

Dierenarts ter plaatse

De brand werd even voor half twee vanmiddag ontdekt. Vanaf dat moment werden een groot deel van de dieren ondergebracht bij buren in de nabije omgeving. Een dierenarts is direct ter plaatse gekomen om gewonde dieren te verzorgen. De brandweer had de brand snel onder controle maar kon niet voorkomen dat meerdere dieren om het leven kwamen en dat het pand als verloren beschouwd moet worden.

Norma Miedema

De drijvende kracht achter de dierenopvang, de kunstenares Norma Miedema, ving al sinds 1993 dieren op die aan hun lot overgeleverd zijn. Niet alleen dieren werden geholpen bij de opvang, maar ook mensen die in de knoop zitten. De omgang met dieren heeft op veel mensen een therapeutische werking.

Steunbetuigingen

Ondertussen stromen de steunbetuigingen voor Norma binnen op haar website en op sociale media. Verschillende mensen hebben al opgeroepen om Norma financieel te steunen. ‘Help Norma en de dieren en stort NU ajb (ook al is het een klein bedrag!) op het rekeningnummer van Stichting HELP NORMA: Bankrekening 50.08.601 – IBAN NL87INGB0005008601 – en, indien vanuit het buitenland de BIC INGBNL2A’ zo staat te lezen op Facebook.

Lees hier wat de oorzaak van de brand geweest is.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Norma Miedema verhuist met dieren naar boerderij in Noordhorn
Lees ook:Meer dan 75.000 euro opgehaald voor door brand verwoeste dierenopvang Norma’s Universum
Lees ook:Gastrobar De Zaak in Dokkum in vlammen opgegaan
Lees ook:Kortsluiting oorzaak brand dierenopvang Ferwert
Lees ook:Dj Partyraiser rijdt naar Ferwert om Norma Miedema en haar dieren te steunen

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Dieren komen om bij brand dierenopvang Norma’s Universum in Ferwert

 1. antje

  wat vreselijk dit. wens iedereen heel veel sterkte met het verlies van de dieren. heb een donatie gedaan maar geld verzacht nooit de pijn van het verlies van dat waar je van houd.

    /  
 2. Sandra

  Wat erg, begin dit jaar hoorde ik van iemand dat Norma en dieren uit zouden moeten wijken naar een andere plek of was dit de nieuwe plek?

    /  
 3. Jelly en Chris

  Wij hebben zelf dieren en weten hoe ze in je hart en ziel zitten. Ze zijn een kostbaar ‘bezit’.
  Wij wensen jouw dieren en jou een hele goede nieuwe toekomst toe. Wat fijn dat je nu al zo strijdvaardig bent. Petje af !
  Wij hopen dat zoveel mogelijk mensen een klein (of groot) geldbedrag geven zodat jij je goede werk kunt voortzetten. Wij gaan zeker iets overmaken.

    /  
 4. Yke

  Afschuwelijk,ik lees dit drama met een knoop in mijn maag van medelijden met deze arme dieren en NORMA!!!!
  Kop op en iedereen met hart voor dieren : doneer a.u.b. en help NORMA en haar dieren er weer bovenop.

    /  
 5. thea

  Met tranen in de ogen las ik gisteren wat er gebeurt was met je opvang einde de middag,en vol ongeloof dat en ondanks nog zoveel dieren het leven gelaten hebben nog,maar ik zal proberen steun voor je te krijgen waar ik kan krijgen om zo de boel weer te kunnen opbouwen voor jouw en je dieren

    /  
 6. petra

  Ik ga je helpen hoe dan ook….. heel veel sterkte

    /  
 7. rivadacleaning

  Heel veel sterkte met dit grote verlies.Wij hopen dat de opbouw weer snel op gang komt en dat met de liefde voor dieren weer door gegaan kan worden.Door alle warmte die je ontvangt en de passie die jullie hebben gaat dit zeker lukken.Heel veel succes vanuit veenendaal

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>