Terschelling genomineerd voor Wandelgemeente van het Jaar

Waar kan je nou beter wandelen dan ergens op de Waddeneilanden? Nergens toch? Nou, daar zijn ze bij ‘Te voet’, de wandelkrant van Nederland, nog niet hélemaal over uit. Zij twijfelen namelijk nog tussen de gemeenten Eijsden-Margraten, Noordwijkerhout en Terschelling. Deze gemeenten zijn door hen genomineerd voor de titel Wandelgemeente van het Jaar 2015.

Eerdere winnaars Wandelgemeente van het Jaar

Te voet beoordeelt elk jaar wandelmogelijkheden in de gemeenten. De afgelopen jaren werden Eersel, Ommen, Rijssen-Holten, Tubbergen en Horst aan de Maas al uitgeroepen tot Wandelgemeente van het Jaar. Hoog tijd om nu ook eens een Waddeneiland te laten winnen, zo denken wij er over bij Friesland.blog.nl!

De genomineerden zijn beoordeeld

Deze gemeenten blijken in de praktijk extra vriendelijk voor wandelaars.Verslaggevers van ‘te voet’ zijn afgereisd naar De Grote Drie en hebben ter plekke de mooiste route van de gemeente beoordeeld. Daarbij is onder meer gekeken naar het percentage onverharde paden, rustpunten, horeca onderweg, afwisseling in het landschap, exclusiviteit voor de wandelaar, bereikbaarheid en informatie. In de eerstvolgende editie van wandelkrant ‘Te voet’ zullen de beoordelingen van de genomineerden komen te staan.

Stemmen voor de Wandelgemeente van het Jaar

Tot en met 15 april kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen op www.wandelkrant.nl. Zowel de publieksstemmen als die van de redactie zijn bepalend voor het kiezen van de uiteindelijke winnaar.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook! 

Lees ook:Nij Smellinghe op derde plaats in AD Ziekenhuis top 100
Lees ook:Gemeente Leeuwarden minst veilig van Friesland
Lees ook:Horeca rond glazen huis mag 24/7 open tijdens Serious Request Leeuwarden
Lees ook:Veel activiteiten in Friesland tijdens Nacht van de Nacht
Lees ook:Arnold de Boer, The Cool Quest, Janpier Brands en Psy-Fi Festival genomineerd voor Friese Popprijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>