Internationale oefening Frisian Flag van start

Embleem Vliegbasis Leeuwarden

Liefhebbers en spotters van F-16′s en andere gevechtsvliegtuigen kunnen de komende tijd hun hart ophalen in Leeuwarden. De vliegbasis in Leeuwarden is van 13 tot en met 24 april het toneel van een grote internationale oefening genaamd ‘Frisian Flag’.

Oefening voor internationale samenwerking

Tijdens deze oefening worden complexe missies geoefend met partijen uit verschillende landen, waaronder Polen, Duitsland, Finland, de VS, Spanje en Nederland. In totaal zullen er zo’n zestig vliegtuigen in de lucht zijn gedurende deze oefening, waaronder twaalf F-15 Eagles uit de Verenigde Staten van Amerika. De deelnemers aan deze oefening zullen twee keer per dag (tussen 9.30 en 12.00 en tussen 13.30 en 16.00) vliegen, behalve in het weekend. Door deze oefening raken de landen beter op elkaar ingespeeld, wat ten goede komt aan missies zoals deze bijvoorbeeld zijn uitgevoerd in Afghanistan, Irak en Libië.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook! 

Lees ook:Militaire oefening in Lauwersmeergebied van 21-25 september
Lees ook:Grote militaire oefening in Friesland
Lees ook:Week lang militaire oefening in Noordoost Friesland
Lees ook:Europees Kampioenschap Doggy Dancing in Burgum
Lees ook:Onderzoek haalbaarheid commerciële vluchten vanaf Leeuwarden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>