Speciale postzegels in kader van Maria Louise Jaar 2015

Bron foto: Twitter @marialouise2015

Aankomende donderdag wordt het Maria Louise Jaar geopend in de Grote- of Jacobijnerkerk in Leeuwarden. Burgemeester Ferd Crone en de loco-commissaris van de koning zullen bij wijze van openingshandeling dan de eerste pennenstreken zetten van wat de komende maanden een grote muurschildering moet worden.

Speciaal voor het Maria Louise Jaar 2015 zijn er door PostNL speciale postzegels uitgebracht. Deze postzegels zullen vanaf donderdag verkrijgbaar zijn bij het Fries Museum en het Princessehof in Leeuwarden.

2015 is het jaar waarin Maria Louise van Hessen-Kassel wordt herdacht in Leeuwarden. In 1765 overlijdt zij in het Princessehof in Leeuwarden. 2015 is het precies 250 jaar later. Haar verhaal spreekt nog steeds tot de verbeelding; het is het verhaal van de jonge weduwe die uitgroeit tot de lieveling van het Friese volk, de stammoeder van het Nederlandse koningshuis. Ook in Oranjewoud en Ameland wordt er in 2015 uitgebreid aandacht aan Maria Louise besteed. Kijk voor meer informatie over het programma op de website.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook! 

Lees ook:Koning Willem-Alexander naar Leeuwarden voor muurschildering en Gouden Swipe
Lees ook:De Emigrant in Canada in premiere
Lees ook:Final sale van V&D in Leeuwarden begint donderdag
Lees ook:Uittip weekend 12,13,14,15 juni: Boekenfestijn in Leeuwarden
Lees ook:De Brandaris Terschelling krijgt eigen postzegel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>