Morgen geen vaccinaties in Friesland wegens terugroepactie injectienaalden

UPDATE: Vaccinaties in Friesland gaan morgen wél door!

In drie provincies worden morgen geen vaccinaties gegeven met het BMR-vaccin tegen bof, mazelen en rode hond. Het gaat om Friesland, Groningen en in Zuid-Limburg. Enkele duizenden kinderen zullen alter opnieuw opgeroepen worden. Bij de drie betrokken GGD’s zijn er niet genoeg injectienaalden beschikbaar nu de naalden van het merk Terumo zijn teruggeroepen wegens mogelijke gezondheidsgevaren. Het RIVM heeft het gebruik van naalden van het merk Terumo sterk afgeraden en de GGD volgt dit advies op. Bij de Terumo-naalden zouden kleine deeltjes lijm loslaten en zo zou het mogelijk zijn dat deze deeltjes in de bloedbaan terecht zouden komen. Dossier Eén Vandaag deed gisteravond melding van de problemen met Terumo.

Het RIVM opent vanaf donderdag een publieksnummer voor iedereen die vragen heeft over de naalden: 0800-0480.

Friesland.blog.nl is ook te volgen op Twitter en Facebook!

Lees ook:Update: Morgen wél vaccinaties in Friesland
Lees ook:Cyell lanceert slaapmode voor meisjes
Lees ook:GGD Fryslan houdt inloopspreekuur voor reizigersvaccinaties
Lees ook:Bekendmaking finaleplaatsen Culturele Hoofdstad 2018 morgenmiddag
Lees ook:‘Love-Fryslân’-letters worden vermist

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>