Na 26 jaar bekend wiens been aanspoelde op Terschelling

Na 27 jaar is er eindelijk duidelijkheid gekomen voor een familie van een man uit de regio Den Haag die sinds 1986 vermist werd. Een been dat in juli 1987 aanspoelde op Terschelling blijkt van deze man te zijn. Dat heeft de politie vandaag laten weten.

Eind 2013 nam een familielid van de man, die destijds 45 jaar oud was, contact op met de politie om het dossier rondom de vermissing van de man in te zien. Het familielid stond toen ook DNA af, zodat dit door de database van ongeïdentificeerde overledenen gehaald kon worden. Het DNA bleek te matchen met het lichaamsdeel dat 26 jaar geleden aanspoelde op Terschelling. Daarmee is de vermissing 27 jaar opgelost. De familie van de man is daarvan op de hoogte gebracht. Over de omstandigheden waardoor de man is overleden is niets bekend. Het been is in een eerder stadium begraven in een graf met andere ongeïdentificeerde drenkelingen.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook

 

Lees ook:Graven van onbekende doden op Schiermonnikoog worden geopend
Lees ook:Dood echtpaar gevonden in huis Zandhuizen
Lees ook:Drama Zandhuizen blijkt familiedrama
Lees ook:Dode puppy gedumpt in Leeuwarden – politie zoekt getuigen
Lees ook:18.00 uur persconferentie zaak Vaatstra

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>