Flink wat stormschade in Friesland

De storm die gisteren huishield in grote delen van Nederland heeft voor flink wat schade gezorgd. Verzekeringsmaatschappijen kregen voor 95 miljoen euro aan claims binnen. Ook in Friesland was de schade aan bomen, huizen en tuinen enorm. Vele tientallen bomen werden compleet ontworteld. Op vele plaatsen zorgde te stormschade ook vandaag nog voor verkeershinder. Bij Westergeest, waar bovenstaande foto gemaakt werd, viel de verkeershinder mee. Deze boom viel de goede kant op. Overigens was het op de weg nog steeds oppassen geblazen, want op plaatsen waar zulke grote bomen als deze ontworteld waren ontstonden soms wel gaten bij het wegdek van een meter diep.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook

Lees ook:Leeuwarder Bos afgesloten wegens afknappende takken
Lees ook:Flinke stormschade in Friesland
Lees ook:400 bomen gekapt voor Centrale As
Lees ook:Doutzen gekozen tot World Model of the Year
Lees ook:Staatsbosbeheer: ‘Kom vandaag niet in de bossen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>