Massale steun geboden via #058helpt voor getroffenen brand

Na de verwoestende brand van gisteravond/nacht is er een spontaan initiatief ontstaan om de getroffenen van de brand te helpen; #058helpt. De initiatiefnemers van de hulpactie hebben inmiddels contact gehad met de gemeente Leeuwarden over hoe zij het beste te hulp kunnen schieten. In overeenstemming met de gemeente is er besloten vanaf maandagmiddag te inventariseren wat voor spullen en diensten er nodig zijn en wat geboden kan worden.

De initiatiefnemers zijn blij met de massale steun die geboden wordt via de hashtag #058helpt. ‘Dit is geen extra bestuur of organisatie, we helpen enkel de gemeente om het online aanbod van hulp zo snel en goed mogelijk te laten aansluiten bij de hulpvragen. Met de kracht van media gaat dat in een razend tempo, we zijn ontzettend blij dat “mienskip” niet alleen op papier maar ook in de praktijk bestaat’, aldus de initiatiefnemers. ‘We werken vanuit vraag en enkel met spullen, want we hebben geen idee wat en hoeveel men nodig heeft en wenst om verder te kunnen. Dit meemaken is verschrikkelijk en we merken bij iedereen de wil om mee te denken,’ laten de initiatiefnemers weten via Facebook.

Morgen wordt er ook gekeken of er een locatie ingericht wordt waar eventuele hulpgoederen gebracht kunnen worden. Hierover wordt maandag meer bekend gemaakt.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook

Lees ook:Leeuwarden helpt getroffenen brand #058helpt
Lees ook:#058helpt is overweldigend succes
Lees ook:Isis Kraamzorg opent eerste Kraambank van Nederland in Heerenveen
Lees ook:Geboortehuis Mata Hari verwoest bij vernietigende brand Leeuwarden
Lees ook:Dj Partyraiser rijdt naar Ferwert om Norma Miedema en haar dieren te steunen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>