Garijper boerderij ‘Pleats fan it jier’

De Boerderijenstichting Fryslân heeft de boerderij van Jochem en Loekie Veenje uit Garijp verkozen tot de ‘Pleats fan it jier’. Het betreft een kop-hals-romp-boerderij, die te boek staat als gerestaureerd rijksmonument. Naast de boerderij staat er ook een koetshuis, stookhok en een bijschuur met dezelfde status. De tweede prijs in de verkiezing was voor een boerderij uit Easterein, de derde prijs ging naar een boerderij in Aalsum. De winnende boerderij van Jochem en Loekie Veenje dingt nu mee naar de landelijke titel ‘Mooiste boerderij van Nederland’.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook

Lees ook:Buurtvereniging De Bining wint Gondelvaart op Wielen Drogeham
Lees ook:Stem op je favoriete Streekboer
Lees ook:Provincie Friesland gedoogt kraken in boerderij
Lees ook:Natuurmuseum Fryslân ‘Leukste uitje van de provincie Fryslân’ van ANWB
Lees ook:Love Fryslân-letters gevonden in Easterein

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>