Te weinig wc’s op Friese platteland

‘PixelPlacebo’ / Foter.com / CC BY-NC

Volgens de Friese architecte Nynke-Rixt Jukema zijn er in Friesland te weinig openbare toiletten en kan dat de provincie een heleboel toeristen kosten. Bovendien vindt zij dat dit probleem wordt onderschat. Daarom wil zij het aantal openbare toiletten in de provincie in kaart brengen. Dit meldt het Reformatorisch Dagblad.

Volgens Jukema is het een groot probleem rondom wandelpaden en fietspaden dat mensen er niet naar de wc kunnen gaan. Ouderen, zwangere vrouwen en mensen met nierproblemen zouden daarom er niet op uit gaan. Jukema heeft inmiddels bij de Provincie Fryslân een subsidie aangevraagd voor het in kaart brengen van de openbare toiletten. Zij krijgt daarbij steun van de Bond van Plattelandsvrouwen. Jukema hoopt  dat mensen die in hun tuin nog een oud ‘húske’ hebben staan zich spontaan aanmelden om deze openbaar te maken. Jukema hoopt met haar onderzoek meer mogelijkheden te creëren voor toiletbezoek en daarmee ook meer toeristen naar Friesland te lokken. Zij krijgt steun van Landschapsbeheer Friesland, Steunpunt Monumentenzorg Fryslân en de organisatie van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook

Lees ook:Provincie investeert 2 miljoen in verbeteren toerisme
Lees ook:Militaire oefening in Lauwersmeergebied van 21-25 september
Lees ook:Martijn van der Laan mag toch spelen in wedstrijd Cambuur-Ajax
Lees ook:Friesland gepresenteerd aan Chinese touroperators
Lees ook:Omrop Fryslân verzamelt meer dan 74.000 producten voor de Voedselbank

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>