Jasper S. legt volledige bekentenis af

De verdachte van de moord op Marianne Vaatstra, Jasper S. heeft vandaag in een verhoor een bekentenis afgelegd. Dat maakte het Openbaar Ministerie bekend. Jasper S. zou gezegd hebben Marianne Vaatstra niet te hebben gekend en dat hij haar met een mes bedreigd zou hebben. 

Verdachte en slachtoffer kenden elkaar niet

De 47-jarige Oudwoudster zou Marianne Vaatstra toevallig zijn tegengekomen in de nacht van 30 april op 1 mei 1999. Jasper S. zou onder bedreiging van een mes Marianne het weiland in Veenklooster in hebben gedwongen, waar hij haar verkrachtte en vermoordde.

100% DNA-match

Op 19 november werd bekend dat er tijdens het DNA-verwantschapsonderzoek een 100% match was gevonden. Het DNA van de verdachte kwam overeen met het daderprofiel van de moordenaar van Marianne Vaatstra.

Openbare zitting in februari

Gisteren werd bekend dat de voorlopige hechtenis van de verdachte met 90 dagen werd verlengd. Nu Jasper S. heeft bekend zijn zijn beperkingen opgeheven en mag hij weer contact hebben met familie. De eerste openbare zitting zal in februari 2013 gepland worden.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Jasper S. wordt voorgeleid aan de rechter commissaris
Lees ook:Eis Jasper S. 20 jaar cel
Lees ook:Eis Jasper S. wordt morgen bekend gemaakt
Lees ook:18.00 uur persconferentie zaak Vaatstra
Lees ook:Rechtszaak Jasper S. in volle gang

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>