Friesland wil niet samengevoegd worden met Groningen en Drenthe

Een provincie vormen samen met Groningen en Drenthe? Geen denken aan! Het Friese College van Gedeputeerde Staten geeft aan dat de provincie Friesland ‘onverkort zal vasthouden’ aan haar zelfstandigheid. Het College reageert op de kabinetsplannen om het aantal provincies terug te dringen van twaalf naar vijf.

Niet alleen het samenvoegen van de provincies vindt men een slecht idee. Het kabinet wil tevens gemeentes samenvoegen zodat deze bestaan uit minstens 100.000 inwoners. De provincie Friesland vindt dat de dunbevolkte plattelandsgebieden ontzien moeten worden. In Friesland is men al langere tijd bezig om gemeentes samen te voegen.

Volg Friesland.blog.nl op Twitter!

 

Lees ook:Sander de Rouwe bang voor verlies Friese banen bij BTW-verhoging
Lees ook:Plasterk: Friesland te eigen identiteit voor superprovincie
Lees ook:Subsidie van de noordelijke provincies voor vijf culturele instellingen
Lees ook:Tunnel voor dassen te duur
Lees ook:Veel Friezen vandaag naar de stembus

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Friesland wil niet samengevoegd worden met Groningen en Drenthe

  1. Jelle Westra

    Wees toch niet zo star. Je verliest toch niet je Friese identiteit bij een samenvoeging met andere provincies? Twenthe, de Achterhoek en het Gooi hebben toch ook een eigen identiteit? Dat zijn toch ook geen provincies?

      /  
  2. Johanna Gercama Auteur

    Daar heb je uiteraard een punt. Maar eventuele nieuwe provinciegrenzen maken het wel moeilijk om in de toekomst onze kinderen uitleg te geven over wat en hoe Friesland nou eigenlijk is. Nu kan je heel simpel uitleggen dat men in Surhuisterveen wel Fries spreekt en in Grootegast niet omdat er een grens tussen ligt. Hoe leg je het dan uit?

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>