Drie grafkisten gevonden bij werkzaamheden Vitens in Dokkum

Het bedrijf Kaspersma uit Dokkum dat grafkisten produceert zal vast nieuwsgierig zijn naar de bijzondere vondst die de afgelopen week in de binnenstad in Dokkum is gedaan. Op maandag werd de eerste grafkist met beenderen uit (waarschijnlijk) de Middeleeuwen gevonden door medewerkers van Vitens, op dinsdag werden er nog eens twee grafkisten gevonden.

De medewerkers van Vitens waren aan de Kloostersingel in Dokkum bezig met werkzaamheden toen zij stuitten op een grafkist met daarin overblijfselen van mensen uit mogelijk de Middeleeuwen. Bekend is dat er voor 1600 op die plaats een begraafplaats was.

Momenteel wordt er archeologisch onderzoek gedaan op de vindplaats van de grafkisten. Ongetwijfeld zal Kaspersma de ontwikkelingen op de voet volgen, want het zijn blijkbaar steengoede grafkisten dat deze na meer dan 400 jaar bijna intact boven de grond komen.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter!

Lees ook:Opgegraven grafkist werkzaamheden Dokkum nu tentoongesteld
Lees ook:Restanten middeleeuwse steenbakkerij gevonden in Dokkum
Lees ook:Technische storing Vitens: geen water in groot deel Noordoost Friesland
Lees ook:Oudste bootje uit Friesland te zien in Fries Scheepvaartmuseum
Lees ook:Middeleeuwse voorloper van de schaats gevonden in Metslawier

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>